Ankara Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Ankara Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Ankara Tuvalet Tıkanıklığı Açma

Müşterimiz tuvaletim tıkandı sorunu ile bize ulaştı. Uzman ekibimiz konunun detaylarını anlayıp derhal konuma gitmek için harekete geçti. İlk inceleme yapıldıktan sonra giderin içerisinde yabancı cisimler olduğu anlaşıldı. Robot makine ile müdahaleye başlandı. Herhangi bir yeri kırmadan, tesisata zarar vermeden tuvalet tıkanıklık sorunu kısa sürede giderildi.

Bu tür sorunlarınızda Ankara Doğan Vidanjör olarak 7/24 hizmetinizde olduğumuzu unutmayınız.

  • Tuvalet neden tıkanır?

Tuvaletler çok farklı nedenlerden dolayı tıkanabilmektedir. Tuvalet kağıdı yerine farklı bir kağıdın kullanılması, evde yapılan alçı ve benzeri sertleşen maddelerin tuvalet giderine atılması, bir cisim kaçması gibi durumlar, tuvalet tıkanıklığına neden olabilmektedir.

Evde bir yere alçı yapıldıktan sonra genellikle kap yıkanır ve bu da tuvalet giderine dökülür. Bu son derece yanlış bir işlemdir. Alçı çabuk katılaşan bir üründür ve gider borusunda kuruyarak tıkanıklığa neden olabilmektedir. Aynı şekilde çimento ile yapılan işlemde de yine çimentolar giderlere dökülmektedir. Çimentonun da çabuk katılaşan bir madde olduğu unutulmamalıdır.

Tuvaletlerde tuvalet kağıdı yerine zaman zaman başka kağıtların da kullanılması gibi bir durumla karşılaşılmaktadır. Tuvalet kağıdı su ile temas ettiğinde erime özelliğine sahiptir. Başka bir kağıt kullanıldığında tuvalet gider borusu tıkanabilmektedir. Bunun yanı sıra bazen çocuk oyuncaklarının da tuvaletlere düştüğü durumlar olabilmektedir. Bütün bu etkenler, tuvalet tıkanıklığı sorununu meydana getirmektedir. Bez, kağıt, bez parçaları gibi yabancı maddelerin giderlere kaçması tıkanıklığa sebep olmaktadır.

Tıkalı tuvaletlerin pompayla açılması mümkündür ancak bazen bu işlemin, tıkanıklığa neden olan cismin gider borusunun biraz daha ilerisine gitmesine neden olabilmektedir. Bu durumda tıkanıklık sorunun boyutları daha büyük olabilmektedir. Bu cisimler ana gider borusunu tıkadığında bir binadaki birkaç dairede aynı sorunla karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu tür durumlarda tesisatı kırmadan çözüm bulmak zor olabilir.

Tıkanıklık sorunlarında en doğru yöntem, kırmadan robot tıkanıklık açma cihazı kullanmaktır. Konusunda uzman teknik destek ekibimize robot cihaz kullanarak tıkalı tuvaletleri açmaktayız.

Ekiplerimiz tıkanıklığa müdahale etmeden önce sorunun yerini ve nedenini tespit etmektedir. Bunun ardından işleme başlanmaktadır. Cisim parçalanmayacak bir maddeden oluşuyorsa helezon yaylar aracılığı ile çekilerek dışarı çıkartılmaktadır. Eğer cisim parçalanarak gider borusundan atılması söz konusuysa bu kez de hassas cihaz, gider borusuna zarar vermeden cismi parçalamaktadır. İşlem, cismin tamamen yok olmasına kadar devam etmektedir. Gider borusu tam anlamı ile temizlendikten sonra basınçlı su ile yıkanmaktadır. Bu işlemin maliyeti, klasik yöntemlerle yapılandan çok daha uygundur ve kısa sürede sonuçlanmaktadır.

Ayrıca klasik yöntemlerde tıkanıklığı açmak için kimyasal madde kullanılmaktadır ve bu madde kullanıldığında tuvaletin belirli bir süre kullanılmaması gereklidir. Oysa robot tıkanıklık açma cihazı kullanıldığında işlemin ardından tuvalet hemen kullanılabilmektedir.

Sorun varsa, Çözüm Ankara Doğan Vidanjör.