Eryaman Pimaş Boru Tıkanıklık Açma

Eryaman Pimaş Boru Tıkanıklık Açma

Eryaman Pimaş Boru Tıkanıklık Açma

Pimaş Açma- Ankara Pimaş Tıkanıklık Açma

Ankara Eryamanda müşterimiz mutfak tıkanıklığı sorunu ile bize ulaştı. Uzman ekibimiz tıkanıklığı gidermek için Kombine Vidanjör araç ile yola çıktı.

Müşterimizin mutfak gideri kontrol edildi. Sorunun bina genel giderinden kaynaklandığı anlaşılı ve binanın pimaş borularındaki tıkanıklık giderildi.

Bizi tercih eden mutlu müşterimize teşekkür ederiz.

Pimaş Tıkanıklığı konusunda birkaç genel bilgiyide paylaşmak isteriz.

Tuvalet borusu, lavabo borusu veya banyonun gider borusu hepsinin ortak adı pimaş borusudur. Bu sebeple pimaş tıkanıklığı denildiğinde tüm tesisat sistemi aklınıza gelebilir. Ancak pimaş tıkanıklığı içinde en fazla soruna sebep olan ana gider tıkanıklığıdır.

Ana gider boruları, binaların zemin katından veya bodrum katından geçerek rögar kuyusuna bağlanmaktadır. Bu sebeple bu ana pimaş borusunda tadilat söz konusu olunca çok uğraştırıcı olabilmektedir.

Bir binada zemin katta veya bodrum kattaki dairenin tuvaletinde taşma meydana geliyorsa, ana pimaş borusunda tıkanıklık olabileceği anlamına gelmektedir. Daire sakinlerinin tuvaleti kullanmasına gerek yoktur. Üst kattaki dairelerin herhangi birinde su tüketimi meydana gelirse, zemin katta veya bodrum katta taşma meydana gelir.

Ana gider borusunun binanın alt kısımlarında denk gelen noktasında tıkanma varsa bu durum meydana gelmektedir. Ancak ana gider borusu en üst kattaki daireden başlar ve havalandırma boşluğundan zemin kata kadar inmektedir. Ana gider borusunu bu kısımları dik olduğu için tıkanması nadir olmaktadır. Ancak yine de tıkanıklık meydana gelebilmektedir.

Ana gider borusu binadan çıktıktan sonra rögar kuyusuna kadar olan kısmı künk borusundan meydana gelir. Bu boru türü betondan yapılmış borudur. Bu tür borularda çökmeler meydana gelebilmektedir ve çökme meydana geldiğinden pimaş borusunda tıkanıklık oluşur.

Pimaş tıkanıklığı açma çalışması yapıldığında zemin katta veya bodrum kattan kameralı görüntüleme cihazının kamerası gönderilir. Rögar kuyusuna kadar kamera ile inceleme yapıldıktan sonra pimaş tıkanıklığı açma çalışması yapılır.

Sorun varsa, Çözüm Ankara Doğan Vidanjör.