Kanal Tıkanıklığı Açma, Logar Nasıl Açılır?

Kanal Tıkanıklığı Açma, Logar Nasıl Açılır?

Kanal Tıkanıklığı Açma, Logar Nasıl Açılır?

Kanal Tıkanıklığı Açma, Logar Nasıl Açılır?

Bu yazımızda sizlere logar tıkanıklığı nasıl açılır? Sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Tıkanıklığı açmak için öncelikle arızanın sebebine bakılmalıdır. Logarlar genellikle birikmiş atıklar ve giderden rögara giden atık maddeler nedeniyle tıkanırlar. Giderlerde biriken atıklar bir süre sonra tıkanıklığa neden olabilir.

Nadir de olsa hatalı olarak döşenen tesisat boruları, çöken borular ya da logar kuyusunun çok fazla pislikle dolması tıkanıklıklara yol açabilir.

Logar tıkanıklığı açmak için bu işi profesyonel olarak firmalarla iletişime geçilmelidir. Bu sayede deneme yanılma yöntemine gerek kalmadan tıkanıklığın yeri bulunabilir ve fazladan tadilat masrafı çıkmamış olur. Çağrılan ekipler öncelikle tıkanıklığın yerini bulurlar.

Arızanın nereden kaynaklandığını bulmak son derece önemlidir çünkü bazen logar tıkanıklığı tuvalet tıkanıklığı ya da gider tıkanıklığı ile karıştırılabilir. Arızanın yeri bulunduktan sonra sebebine bakılır.

Kanal, Logar Tıkanıklığı Sebebi ve Çözümleri

Logar tıkanıklarından ilk olarak en alt katlar ya da bodrum katları etkilenir. Bu katlarda yaşayan insanlar logar tıkanıklıklarında tuvalet taşma sorunu yaşarlar. Üst katlarda herhangi biri tuvaleti kullandığında alt kattakilerin tuvaletinde taşma görülebilir. Taşma sorunları olası bir tıkanıklığın en belirgin işaretidir.

Tıkanıklık sebebini gelen ekibiz inceler ve size bilgi verir. Eğer tıkanıklığın sebebi bir cisim ise cismin türü tespit edilir. Parçalanabilecek ya da çekip çıkarılabilecek cisimler farklıdır ve bunlar için farklı aparatlar gereklidir. Cismin türüne göre farklı aparatlar kullanılarak tıkanıklık sorunu çözülür.

Kanal, Logar Tıkanıklığı Açma

Tıkanıklığın sebebi tesisat sorunları ise; Arızanın nedeni bir cisim değil de tesisat problemleri de olabilir. Künk borusu çökmüş olabilir, yanlış döşenmiş olabilir ya da borulara eğim verilmemiş olabilir. Böyle bir durumda kanal açma makinesini kullanmak doğru olmaz. Künk borusunun çöküp çökmediği, künk borusundaki boşluklar ya da verilen yanlış eğimler tespit edilip ondan sonra müdahale edilir.

Şimdi kafanızda peki künk borusu neden çöker? Sorusunun dolaştığını görüyoruz.

Künk borusunda conta yoktur, eğer tesisat döşenirken künk boruları dikkatlice birleştirilmediyse arada boşluklar kalabilir ve bu boşluklardan su dışarıya sızabilir. Sızan su toprağı yumuşatarak toprağın aradaki boşluklardan borulara karışmasına yol açar. Zaman içinde toprakla dolan rögar boruları tıkanabilir. Bu durumda sorunlu borular değiştirilmeli ve dikkatli bir şekilde yenisi takılmalıdır.

Logar borularına yetersiz eğim verildiyse; Kot farkı nedeniyle logar borularına belli oranda eğim verilmesi gerekir. Eğer yeterli eğim verilmezse borudaki su akarken atıklar da beraberinde kanala ulaşamaz ve boruda birikerek tıkanıklığa yol açar.

Tıkanıklığın nedeni logar kuyusunun dolması ise; Logar kuyusu dolmuşsa en yakın tuvalette taşma yaşanır ve çevreye pis bir koku yayılır. Genellikle bodrum katları ya da zemin katlar rögar tıkanıklarından en çok etkilenen yerlerdir. Binada su kullanıldığında rögar borusunda bir basınç meydana gelir.

Bu basınç nedeniyle pis su geri teperek tuvaletin taşmasına yol açar. Bu durumda logar kuyusunun özel bir cihazla temizlenmesi gereklidir. Tüm kuyu temizlendikten sonra kuyunun iç kısmı yıkanır. Uzun süre logar kuyusunun bakımı aksatılırsa yeri unutulup kaybolabilir.

Eğer site ya da bina yönetimi de kuyunun yerini bilmiyorsa bu durumda kuyunun yerini tespit etmek için detektör kullanılması gerekir. Kanal açma makinesinin uç kısmına takılan sonda vericinin sinyalleri sayesinde yeri bilinmeyen logar kuyusu kolayca bulunabilir.

Logar Tıkanıklığına Belediye Çağrılır mı?

Çok katlı binalarda ya da sitelerde logar kuyuları bulunur. Çoğu zaman bu kuyular belediyelerin kanalizasyon sistemi karıştırılır. Çok katlı binaların logar kuyuları belli mesafelerle birden çok olabilir. Logar kuyularının sayısı kanalizasyon sistemine olan mesafeye ve sitedeki blok sayısına göre değişebilir.

Site yönetiminin sorumluluğunda olan rögar kuyularında meydana gelen arızalara belediyeler karışmaz. Bu nedenle rögar kuyularında bir sorun meydana geldiğinde belediyeyi aramak yerine bizim gibi özel vidanjör firmalarını aramalısız. Yılda iki kez logar kuyularının bakımı yapılmalıdır. Bu bakımlarla bina ya da site yönetimi ilgilenmektedir. Siteler ya da binalar özel mülkiyet oldukları için belediyeler logar kuyularının bakımı ile ilgilenmezler.

Sonuç olarak toplu konutlarda ya da apartmanlarda hem sağlığı hem de yaşam kalitesini ciddi derecede etkileyen logar tıkanıklıklarına erken müdahale edilmesi gerekir. Tıkanıklık fark edildiği anda site ya da bina yönetimine haber verilmeli ve uzman ekiplerden yardım alınmalıdır.

Bu tür sorunlarınıza her zaman Ankara Doğan Vidanjör olarak hizmetinizdeyiz.

Sorun varsa, çözüm Ankara Doğan Vidanjör.