Kombine Kanal Temizleme

Kombine Kanal Temizleme

Kombine Kanal Temizleme

Kombine Kanal Temizleme

Vidanjör Hizmeti

Ankara Vidanjör Hizmetleri

Bu yazımızda kombine vidanjör hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Yazımızı okuduğumuzda;

  • Vidanjör nedir?
  • Vidanjör ne işe yarar?
  • Vidanjör Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir?
  • Niçin vidanjör hizmeti almalıyım?
  • Vidanjör olmadan bu işler yapılmaz mı?

Gibi kafanızdaki soruların cevaplarını almış olacaksınız.

  • Vidanjör nedir?

Vidanjör, çeşitli sıvı, yağ, çamur, fosseptik vb. atıklarını güçlü bir pompa vasıtasıyla vidanjörün bünyesinde bulunan tanker sistemine depolayıp götürülmek istenen yere transfer edilmesini sağlayan bir araçtır. Vidanjörler başlangıçta madenlerde bulunan çamur ve bulamacın transfer işleminin gerçekleştirilmesi için kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde bu araçlar pek çok alanda çeşitli atıkların transferinin gerçekleştirilmesinde rol almaya başlamıştır.

Günümüzde vidanjör adı verilen araçlar, çalışma alanları yönünden çeşitli çamur ve atıkları temizlemede, şebeke sistemlerinde oluşan tıkanıkları ve sondaj işlerinden geriye kalmış durumdaki su kalıntılarını vakumlama işlemi yapmaktadır. Bu araçlar kanalizasyon sistemi bulunmayan yerlerdeki atıkların temizlenmesinde son derece önemli bir görev üstlenmektedir. Vidanjörler aynı zaman da temiz su transferi işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir.

  • Vidanjör Nasıl Çalışır ve Çeşitleri Nelerdir?

Fosseptik kuyularında biriktirilen insanı atıklarını çekmek için de kullanılan vidanjörler, şehirlerde oluşan lağım tıkanıklarını açmak için de yaygın olarak kullanılan bir araç olma özelliği taşımaktadır. Bu bakımdan günlük yaşamın içerisinde çok büyük önemleri olan araçlar arasında yerlerini almaktadırlar. Vidanjörler; emişi sağlayan Santrifüj Pompa, emme borusu ve atıkları kısa süreliğine depolama görevini üstlenen tanklardan oluşan araçlardır.

Vidanjör ile alakalı olarak en çok sorulan ve yanıtı araştırılan sorulardan biri de vidanjör nasıl çalışır şeklindeki soru olmaktadır. Bu sorunun yanıtını merak eden insanlar internetteki arama motorlarına bu soruyu çok sık olarak yazıp aramaktadır. Bu bakımdan vidanjör nasıl çalışır sorusunun yanıtı şu şekilde verilebilir; Vidanjör sahip olduğu emme borusu aracılığıyla sıvı ile temasa geçirilmesinin sonrasında Santrifüj Pompanın emiş gücünü kullanarak tanklarını doldururlar. Çalışma prensipleri bu şekilde gerçekleşen araçlar olma özelliği barındırırlar.

Vidanjör adı verilen ve çok önemli görev üstlene bu araçların yaptıkları işe ve sahip oldukları özelliklere göre çeşitleri bulunmaktadır.

Bunlar :

Kaset Bomlu Vidanjör; Kaset Bomlu vidanjör, tıkanmış durumda olan fosseptik çukurları ve kanalizasyon kanallarını basınçlı su yardımıyla açmak üzere tasarlanmış olan araçlardır. Bu aracın sahip durumda olduğu tankın içinde bulunmakta olan su yüksek basınçlı kanal açma hortumu aracılığıyla fosseptik kanallarına pompalanır. Kaset Bomlu Vidanjörlerinde aynı zamanda yıkama yapma ve temiz su transferi ekipmanları da bulunmaktadır.

Teleskopik Emiş Bomlu Vidanjör; Teleskopik emiş bomlu vidanjörler, kanallarda ve fosseptik çukurlarında birikmiş durumda olan atıkları sahip oldukları özel olarak tasarlanarak üretilmiş olan teleskopik bomları vasıtasıyla açarlar. Bu araçların sahip durumda olduğu güçlü vakum ve basınçlı hava yardımıyla tıkanıklığa yol açmış olan atıkları sahip durumda olduğu hazneye vakumlama işlemi yapabilir. Teleskopik emiş bomlu vidanjörle aynı zamanda tank içerisinde bulunmakta olan basınçlı hava aracılığı ile dışarıya hava ve su pompalayarak sorun oluşturan tıkanık problemlerini giderilebilmektedir.

Küçük, Standart Vidanjörler; Bu tipte anılmakta olan vidanjörlerde esas amaç rögarlarda çeşitli nedenlerden dolayı oluşan basit tıkanıklıkları açmak ve fosseptikleri düşük ölçekte çekme işlemini gerçekleştirmektir. Küçük, Standart Vidanjörler araçlarda taşıması yapılabilecek olan su ve atık sıvı miktarı düşük seviyelerdedir. Şehir içinde yaşanan rögar bazlı tıkanıklıklar, site fosseptik tıkanıklıkları, standart vidanjörler aracılığıyla çözülebilir nitelikte olan sorunlardır.

  • Niçin vidanjör hizmeti almalıyım?

Gelişen şehir yaşamının etkisiyle kanalizasyon hatlarında belirli aralıklar ile tıkanma sorunları meydana gelebilmektedir. Zaman içerisinde dolan hatlar ise yüksek basınçlı su verebilen ve aldığı pis suyu tank içerisine boşaltan sistem olan kombine kanal temizleme araçları ile temizlenmesi gerekmektedir.

En çok kombine kanalizasyon açma hizmetine ihtiyaç duyulan alanlar arasında apartmanlar, iş yerleri, villalar, fabrikalar, okullar ve hastane gibi gelmektedir. Bunun nedeni ise kimyasal katı atık maddelerinin gider hatlarına gönderilmesinden ve belirli bir zaman sonra gider hatlarının kullanılmamasına neden olmasından dolayı anlaşmalı firmalar tarafından vidanjör kiralanmalı veya periyodik olarak temizlikleri sağlanmalıdır.

Bu sistem sayesinde hiçbir kazı işlemi uygulamadan yüksek su basıncı ve vakumla teknolojisi sayesinde kanal tıkanıklığı sıkıntısı çekmeden hızlı ve güvenli olarak temizliğini sağlamaktayız.

  •  Vidanjör olmadan bu işler yapılmaz mı?

Aslında bu sorunun cevabı yazımız içinde gizli. Yukarıda anlatılan şeyler niçin vidanjör hizmeti almanız gerektiğini anlatmaktadır. Her türlü tıkanıklık işlerinde vidanjör kullanılması gerekmektedir.

Pis su çekimi, Tıkanıklık açma, Kanal Temizliği, foseptik çekimi, tıkalı giderin açılması vb konularda yüksek basınçlı su sistemi olan vidanjör kullanımı şarttır. Kazma, kürek insan gücüyle bu işlerin yapılması olanaksızdır.

Ankara Doğan Vidanjör olarak Ankara’ nın tüm ilçelerine ve semtlerine 7/24 vidanjör hizmeti vermekteyiz.

Teşekkür ederiz.

Sorun varsa, çözüm Ankara Doğan Vidanjör.